• Δευ - Παρ
    09:00 - 18:00
    Σάβ. 10:00 - 15:00
Επικοινωνήστε μαζί μας

2102207526

close

Απαντήσεις από τους ειδικούς

Συχνές ερωτήσεις

Παραθέτουμε μερικές συχνές ερωτήσεις για το Φυσικό Αέριο, για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε!

  • Φυσικό Αέριο
  • Αντλίες Θερμότητας

Ένα διαμέρισμα είναι εύκολο να αυτονομηθεί από την κεντρική θέρμανση; Χρειάζεται συναίνεση των υπολοίπων συνιδιοκτητών;

Από το 2017 η νομοθεσία δίνει στα διαμερίσματα την δυνατότητα να αποσυνδεθούν από την κεντρική θέρμανση. Η διαδικασία αποσύνδεσης είναι μια αρκετά απλή διαδικασία που όμως θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος.

Ο λέβητας αερίου στο μπαλκόνι συμφέρει και τι διαφορά έχει με την κεντρική θέρμανση;

Με την εγκατάσταση επίτοιχου λέβητα αερίου σε ένα διαμέρισμα επιτυγχάνεται εκτός από την αυτονομία της θέρμανσης και η μέγιστη εξοικονόμηση που ξεπερνά το 70%. Η αυτονομία με ατομικό λέβητα αερίου επιτρέπει στον ιδιοκτήτης να μπορεί να ανοίγει την θέρμανση όποια στιγμή της ημέρας θέλει και για όσες ώρες θέλει χωρίς να πριμοδοτεί με ζεστό νερό θέρμανσης τα υπόλοιπα διαμερίσματα όπως γίνεται με το κεντρική θέρμανση με αυτονομίες. Επίσης με τον επίτοιχο λέβητα μπορεί να έχει ζεστό νερό χρήσης ανά πάσα στιγμή που ανοίγει την βρύση του ζεστού νερού χωρίς το άγχος μήπως τελειώσει το ζεστό νερό.

Μου είπε συγγενής μου ότι στην πολυκατοικία τους έβαλαν Φυσικό αέριο και δεν έχουν μεγάλη εξοικονόμηση. Ισχύει αυτό;

Στις πολυκατοικίες που αλλάζουν μόνο τον καυστήρα και κρατούν τον παλιό λέβητα και την παλιά εγκατάσταση είναι αληθές ότι δεν επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση. Πολλοί θεωρούν λανθασμένα ότι ο καυστήρας είναι το κεντρικό μηχάνημα στην θέρμανση που αν αλλαχθεί επιτυγχάνεται εξοικονόμηση. Στην πραγματικότητα όμως ισχύει το αντίθετο δηλαδή η εξοικονόμηση επιτυγχάνεται μόνο αν αλλαχθεί ο παλιός λέβητας με καινούργιο λέβητα νέα τεχνολογίας. Αλλάζοντας το καυστήρα από πετρέλαιο σε αέριο η εξοικονόμηση είναι επιτυγχάνεται είναι κυρίως από την διαφορά τιμής μεταξύ αερίου και πετρελαίου.

Αν βάλουμε φυσικό αέριο στην κεντρικής θέρμανσης τι ποσοστό εξοικονόμησης θα έχουμε;

Αν αντικατασταθεί ο παλιός λέβητας με έναν ή περισσότερους λέβητες συμπύκνωσης φυσικού αερίου η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται είναι της τάξης τουλάχιστον του 55%.

Θερμανση με αντλία θερμότητας ή με λέβητα συμπύκνωσης με φυσικό αέριο;

Στο ερώτημα αντλία θερμότητας ή λέβητας αερίου δεν μπορεί να δοθεί απάντηση έτσι απλά. Και με τα δύο συστήματα θέρμανσης επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση. Η επιλογή είναι συνάρτηση και άλλων παραγόντων που θα πρέπει ο μηχανικός να αξιολογήσει έπειτα από την αυτοψία του στο κτίριο.

Νιώστε στο σπίτι σας την
άνεση που σας αξίζει!

The Level of
Comfort and Service
You Deserve!

Already know what you need? Bring out your technician right now, and be sure to check out our special offers.

Already know what you need? Bring out your
technician right now, and be sure to check out
our special offers.

Request AN APPOINTMENT

Έχετε ερωτήσεις;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες εγκατάστασης συστήματος θέρμανσης Φυσικού Αερίου ή Αντλίας Θερμότητας; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε! Παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα και ένας ειδικός μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας!